1621371781 1395879150Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας άνθρωπος λαμβάνει βεβιασμένα την απόφαση να υιοθετήσει ένα ζώο, συνήθως από στιγμιαίο ενθουσιασμό και άγνοια σχετικά με το τι συνεπάγεται η υιοθεσία αυτή. Αν πρόκειται για σκύλο, συχνά η σκέψη υιοθεσίας συνδυάζεται με τη δυνατότητα φύλαξης του σπιτιού, ενώ τα παιδιά μιας οικογένειας μπορεί να ζητήσουν ενθουσιασμένα, και ίσως πιεστικά, ένα ζωάκι για συντροφιά, γιατί το είδαν π.χ. σε κάποια κινηματογραφική ταινία ή γιατί οι φίλοι τους έχουν στο σπίτι τους.

Περισσότερα...

Pug-eats-shoes
1. Τι πρέπει να κάνω όσον αφορά την υγεία του;

Από την πρώτη κιόλας μέρα είναι καλό να επισκεφθούμε τον κτηνίατρο. Ο εμβολιασμός είναι το άλφα και το ωμέγα της υγείας του ζώου μας, αλλά και της δικής μας. Τα εμβόλια ξεκινούν όταν το κουτάβι είναι 2 μηνών, αλλά είναι δυνατό να εμβολιαστεί και σε νεαρότερη ηλικία. Τα εμβόλια είναι συγκεκριμένα, γίνονται με καθορισμένη σειρά και σε καθορισμένο χρόνο.

Περισσότερα...

a-lot-of-dogs
Πολλοί έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι, αν θέλουμε να υιοθετήσουμε σκύλο, πρέπει να είναι καθαρόαιμο και όχι ημίαιμο. Η διαφορά είναι ότι, το καθαρόαιμο σκυλί το αγοράζουμε από εκτροφέα έναντι κάποιου μεγάλου ποσού, ενώ το ημίαιμο το υιοθετούμε είτε από το δρόμο είτε από κάποιο καταφύγιο.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη υιοθεσία ενός ημίαιμου κουταβιού/σκύλου.

Περισσότερα...

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα εξής:

Περισσότερα...

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι η ασφάλεια του σκύλου μας, όταν τον έχουμε να ζει έξω ή αν τον κρατάμε κάποιες ώρες έξω, ενώ λείπουμε.

Περισσότερα...

(α) Δεν μένει ακίνητος να το χτενίσω/ να τον λούσω/ να του κόψω τα νύχια…

(β) Ο σκύλος μου γαυγίζει σε αλλοδαπούς και ηλικιωμένους…

(γ) Ο σκύλος μου φοβάται όλους τους δυνατούς ήχους…

Περισσότερα...

catalyst-toxoplasmosisΤο τοξόπλασμα είναι ένα μικρόβιο, το οποίο τουλάχιστον στην Κύπρο είναι άμεσα συνδεδεμένο μόνο με τις γάτες. Παρόμοιες απόψεις, όπως «μην πλησιάζεις γάτα γιατί είναι βρώμικη» ή «θα κολλήσεις αρρώστιες», έχουν ακουστεί άπειρες φορές.

Περισσότερα...

Βάζοντας μικροτσίπ στο σκυλί μας και δηλώνοντάς τον στη συνέχεια στις αρμόδιες αρχές ορίζουμε τη δική του «πολιτική» ταυτότητα. Διαβάστε περισσότερα

Εμπεριέχει πολλά πλεονεκτήματα η στείρωση των σκυλιών. Διαβάστε περισσότερα

10294461 742139279159028 518010683021012530 nΠολλές οικογένειες που θέλουν να υιοθετήσουν κατοικίδιο σκύλο απορρίπτουν την ιδέα να επιλέξουν ένα ενήλικο ζώο, με αποτέλεσμα πολλά ενήλικα σκυλιά, απόλυτα υγιή και εξίσου παιχνιδιάρικα, να μένουν κυριολεκτικά στα αζήτητα…

Στην πραγματικότητα όμως, η υιοθεσία ενός ενήλικα σκύλου κρύβει πολλά πλεονεκτήματα:

Περισσότερα...